Massage

Massage RoosendaalOntspannings Massage Roosendaal 

Het mentale en het fysieke zijn bij de  mens heel vaak met mekaar verbonden. Als er pijn is of als je moe bent, dan gaat je humeur daaronder lijden. Voel je je goed in je vel, dan verbetert ook je humeur. Om die reden kunnen de positieve eigenschappen van een massage, de ontspanning en de lichamelijke recuperatie, zorgen voor een beter humeur. Stress en ook nervositeit nemen af . Een regelmatige massagebeurt kan zelfs de kans op neerslachtigheid en depressie verminderen.

De voordelen van een ontspanningsmassage

Massage werkt helend en kan op verschillende gebieden waardevol zijn. Het kan preventief gebruikt worden, maar ook om gezondheidsproblemen te verminderen en soms zelfs genezen. Massage helpt op verschillende manieren die samen een gevoel van fysiek en mentaal welzijn creëren:

 • Ontspanning:
  Massage kan het lichaam en geest tot rust brengen. Je “moet” niets, alleen maar ontvangen.
 • Geeft nieuwe energie, inzichten en bewustwording:
  Een massage is de tijd om op te laden, een tijd volledig voor jezelf. Diepe ontspanning tijdens een massage verhoogt de bewustwording van lichaam en geest. Dit kan helpen om inzicht te krijgen in de aard en mogelijke oorzaak van pijn en klachten.
 • Verbetering circulatie van bloed en lymfevloeistoffen:
  Door massage worden afvalstoffen sneller uit het lichaam verwijderd waardoor genezingsprocessen versneld zullen worden. Massage zorgt voor een sneller herstel en soepelheid van de spieren, dus perfect tijdens een vasten-kuur of na een zware prestatie.
 • Verlichting van pijn:
  Massage kan veel verschillende klachten verzachten: rugpijn, last van nek en schouders, koude voeten of slechte circulatie, hoofdpijn, slaapproblemen, verkrampte spieren, onrustige gevoelens etc.
 • Het tot rust brengen van het denken:
  In onze Westerse cultuur wordt denken en doen belangrijker geacht dan simpelweg voelen. Massage is een goede manier om denkprocessen tijdelijk tot rust te brengen en op deze manier je lichaam te voelen en beter contact te maken met jezelf.
 • Jezelf aandacht geven!
  Massage is de tijd nemen voor jezelf en je eigen welzijn. Het is niet overbodig om zulke aandacht aan jezelf te schenken. Je bent het waard!

Voor meer therapiën en massages kunt u terecht op mijn andere website : www.elsrijkgezondheidstherapeut.nl

De Massage Praktijk is gevestigd in roosendaal voor meer info kijk dan bij contact.